Specialistische technieken

Indien uw voeten en/of nagels daarom vragen kunt u in mijn medisch pedicure praktijk terecht voor de toepassing van diverse specialistische technieken. 

Heeft u diabetes, reuma of andere gezondheidsklachten? 
Dan pas ik deze technieken toe na overleg met uw huisarts of podotherapeut, internist of diabtisch verpleegkundige

Mogelijke specialistische technieken

 Ik kan voor u de volgende specialistische technieken toepassen.

 • Het plaatsen van een nagelbeugel bij een terugkerende ingroeiende nagel.
 • Het plaatsen van een gelnagel bij een schimmelnagel.
 • Het repareren van een nagel door middel van acryl- of geltechniek.
 • Het drukvrij leggen van een pijnlijke plek.
 • Het maken van een Orthese bij teenstandafwijkingen.

Orthesiologie

Ortheses is een op maat gemaakte silicone hulpstukje die drukontlastend, regulerend, of drukverdelend werkt, Bijv. een likdoorn die maar telkens terugkomt:  De orthese kan zacht, middelhard of hard zijn, dit is afhankelijk van uw klachten.

Klachten die behandeld kunnen worden m.b.v. een orthese:

 • likdoornlokaties
 • mortons neurologie
 • hallux valgus
 • hallux valgus met ruiterteen
 • weke likdoorns en/of tussen de tenen
 • hamerteen, klauwteen
 • Nagelreparatie

Nagelreparatie

Gescheurde nagels, getraumatiseerde nagels, schimmelnagels of te ver weggeknipte nagelhoeken die dreigen in te groeien kunnen gerepareerd en gecorrigeerd worden met gel of acryl.

De nagelprothese of kunstnagel kan de hele of een deel van de nagelplaat vervangen. Een kunstnagel kan er voor zorgen dat een nagel niet kan ingroeien na een trauma of beschadiging van de nagelplaat.

Voor                          Na

Schimmelnagels

Gel en acryl kennen zowel medische als cosmetische toepassingen met name bij schimmelnagels. Deze nagels hebben vaak een verstoorde groei waardoor deze kunnen ingroeien. De misvormde nagels zorgen ervoor dat mensen zich vaak schamen voor hun voeten. Met een kunstnagel kan ik deze schimmelnagel corrigeren.

Nagelregulatie

Nagelregulatie d.m.v. nagelbeugels

Ingroeiende nagels worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine schoenen of het te kort knippen van de nagels. Als de hoeken van een nagel te kort zijn kan de hoek in de huid doordringen, met een eventuele infectie tot gevolg.

Behandeling

De uitgroei van een kromme nagel is met een nagelbeugel te begeleiden. Een dun stalen draadje wordt om de nagel gebogen en vastgemaakt of een stukje kunststof wordt op de nagel geplakt de keuze wordt gemaakt aan de hand van de kromming van de nagel. De behandeling is vaak pijnloos, en in het dagelijks leven heeft de cliënt geen beperkingen door het dragen van de beugel.
             

Veertjesbeugel
Plakbeugel
Naspan platinumbeugel

De totale duur van de behandeling is afhankelijk van de mate van kromming of ingroei van de nagel. Over het algemeen duurt de behandeling een jaar.

Bij het overgrote deel van de cliënten is het probleem na de behandeling voorgoed opgelost, maar soms moet de behandeling herhaald worden.

HOME