Massages

Massage is het toepassen van gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging  op de zachte weefsels van het lichaam, met inbegrip van de huid, spieren, bindweefsel, pezen ter verhoging van het welzijn van de cliënt. 

Doel van een massage kan zijn gelegen in het bestrijden van klachten of symptomen, hetzij lichamelijke, hetzij geestelijke.

Contra indicaties

In sommige gevallen is het onverstandig om te masseren (contra-indicaties).

  • Plaatselijke infecties (niet alleen van de huid maar ook van bijvoorbeeld gewrichten)
  • Besmettelijke huidaandoeningen.
  • Vormen van huiduitslag (zoals acne, eczeem, steenpuisten)
  • Bloeduitstortingen.
  • Spataderen.
  • Trombose, aderontstekingen.
  • Botbreuken.
  • Griep of koorts.
  • Zwangerschap, kanker, verhoogde bloeddruk, osteoporose, astma

Sportmassage

Sportmassage is een manier om na inspanning het herstel te bevorderen. Tegenwoordig willen we gezonder leven en de betere verzorging van het eigen lichaam wordt steeds belangrijker.

Ook sporten neemt daarbij een steeds grotere rol in zowel op recreatief als op topniveau, voor mannen en vrouwen, jong en oud. Naast een goede warming up is een pre-activiteitsmassage een goede voorbereiding op een blessurevrije prestatie.

De sportmasseur kan met een herstelbevorderende post-activiteitsmassage een rol spelen in het voorkomen van blessures. 

Ook als u niet sport en last heeft van stijve nekspieren, gevoelige schouders of pijnlijke benen kunt u natuurlijk ook terecht bij mijn massage praktijk.

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is erop gericht om uw lichaam en geest tot ontspanning te brengen 
De massage heeft  zowel een lichamelijke als een geestelijke uitwerking, tevens werkt het heel goed preventief werken voor behoud van een goede gezondheid. 

Een volledige ontspanningsmassage zorgt ervoor dat de spieren goed ontspannen. Het maakt de spieren en pezen soepeler waardoor ook de gewrichten weer effectiever kunnen bewegen. Het verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid. Het stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen  het lichaam sneller verlaten. 

Hotstone massage

Hotstone massage is een intense, diep werkende massagevorm die voor een heerlijk weldadig gevoel zorgt. Het is een goede behandelmethode voor het verzachten en verhelpen van geestelijke en lichamelijke problemen. Blokkades in lichaam en geest worden opgeheven. De warmte van de stenen en de massagetechnieken stimuleren de bloedsomloop.
Hotstone massage is dan ook uitermate geschikt voor mensen die last hebben van spanningen en spierproblemen.
Vanwege de betere doorbloeding worden ook afvalstoffen effectiever afgevoerd.

Verder hebben Hotstone massages ook een kalmerend effect op het zenuwstelsel.
Het is een ideale massagevorm voor mensen die zowel hun geestelijke als lichamelijke balans willen herstellen. Hotstone massage kan ook problemen als slapeloosheid, winterhanden- en voeten, aandoeningen aan de luchtwegen en spijsverteringsproblemen verminderen. 

HOME